Terugblik op de 2e editie van Proef de Film

Voor de 2e editie van Proef de Film hadden we de Concertzaal omgetoverd naar de sfeer van Mexico annex 1920. De grote hoeveelheid (200!) kaarsen bracht nog meer sfeer in de Zaal. Zoals gezegd een Mexicaanse film dit keer: Como Agua Para Chocolate. Naar het beroemde boek van Laura Esquival, red roses and tortilla’s.

Hoeveel we dit keer weer meer kaarten beschikbaar hadden dan bij de vorige editie, waren we ruim voor de sluitingsdatum uitverkocht. Ruim 100 gasten! #gaaf

We moesten hard aan de bak! Uit de film hadden we 8 gerechten geselecteerd die elkaar in hoog tempo opvolgden, met als “signature dish” de Kwartels in Rozensaus. Dat betekende o.a. dat we in de voorgaande dagen 55 kwartels moesten uitbenen.

Op de avond zelf stijgt de aderaline tot grote hoogte en dat geldt zeker ook voor de kick achteraf als we alle gerechten smaakvol, warm & (bijna allemaal) op tijd serveren.

Het spontane applaus na afloop van de film was een fantastische beloning voor wederom een heerlijke avond Proef de Film!

En we hebben de foto’s nog! 🙂